راهنمای نصب پکیج دیواری و محل مناسب نصب پکیج دیواری – قسمت اول

راهنمای نصب پکیج دیواری و محل مناسب نصب پکیج دیواری - قسمت اول

راهنمای نصب پکیج دیواری و محل مناسب نصب پکیج دیواری

شرایط مورد نیاز محل نصب دستگاه :

حجم فضای محل نصب دستگاه :

محل نصب دستگاه باید کلیه شرایط مورد نیاز دودکش را دارا باشد .

به ازاء هر کیلو وات توان دستگاه به ۱ متر مکعب فضا نیاز است.

به طور مثال دستگاهی که ۲۴ کیلو وات توان دارد به ۲۴ متر مکعب فضا نیاز دارد.
در صورتی که حجم محل نصب دستگاه کمتر از حد مورد نیاز دستگاه باشد، باید فضای محل نصب دستگاه را به اتاق مجاور و یا فضای آزاد ارتباط داد که می توان بوسیله بریدن بالا و پایین درب اتاق به اندازه ۵ سانتیمتر و یا قراردادن هواکش های مشبک در بالا و پایین درب فضای محل نصب دستگاه را به اتاق مجاور به صورت دائماً باز ارتباط داد.

نکته مهم :
در صورتی که فضای محل نصب دستگاه کمتر از حد مورد نیاز دستگاه باشد و نیاز بود که فضای محل نصب دستگاه به اتاق مجاور و یا هوای آزاد ارتباط داده شود حتماً باید نوع ارتباط دائماً باز باشد.
به طور مثال نمی توان از پنجره های قابل باز و بسته شدن و یا فن استفاده نمود، زیرا ممکن است که پنجره بدلیلی بسته شود و یا فن خراب شود و اکسیژن اتاق توسط دستگاه مصرف شود و باعث خفگی افرادی که در آن اتاق هستند بشود.

.

اکسیژن مورد نیاز دستگاه :

علاوه بر اینکه به ازاء هر کیلو وات توان دستگاه به ۱ متر مکعب فضا نیاز است، فضای اتاق محل نصب دستگاه نیز باید به محیط هوای آزاد بیرون از اتاق محل نصب دستگاه یک دریچه یا پنجره دائماً باز ارتباط داشته باشد تا اکسیژن مورد نیاز دستگاه از محیط بیرون از اتاق محل نصب دستگاه تامین گردد و هم در صورت نشتی احتمالی، گاز در محیط اتاق جمع نشود.

.

محل هایی که نمی توان دستگاه را در آنجا نصب نمود :

هرگز نباید دستگاه دودکش دار را در مکان هایی زیر ۸ متر مکعب یا فضاهای بسیار کوچک نصب نمود.
هرگز نباید دستگاه ها را در دستشویی، توالت، حمام ، رختکن، زیرزمین و امثال آن نصب نمود.
هرگز نباید دستگاه ها را در مکان هایی که احتمال خطر آتش سوزی دارند مانند : انبار کاغذ، تینر، رنگ و امثال آن نصب نمود.
هرگز نباید دستگاه ها را در محل هایی که در آن گاز های اسیدی موجود می باشد ( مانند بالای ماشین لباسشویی و …….) که باعث خوردگی اجزاء داخلی دستگاه شود نصب نمود.

.

محتویات داخل کارتن :

دستگاه
نایلون دفترچه راهنما – شابلون نصب – دسته شیر پر کن
پلاک سرویس
قلاب آویز
پیچ ها و رولپلاک
حلقه های دودکش ( دستگاه فن دار )

کارتن دستگاه پلمپ بوده و کسی غیر از نماینده مجاز خدمات حق بازکردن کارتن را ندارد و نماینده خدمات نیز زمانی مجاز به بازکردن کارتن می باشد که پیش از بازکردن دستگاه کلیه مراحل توضیح داده شده در بخشنامه وظایف نمایندگان ( اطمینان از نصب بودن رادیاتور ها و …) را چک کرده باشد.

.

تهیه اتصالات نصب :

کلیه اتصالات ( شیلنگ ها، شیر فلکه ها، واشرها و ….)، محافظ برق، سختی گیر و صافی ها که جهت نصب دستگاه توسط نصاب بکار می رود باید از نوع استاندارد و دارای کیفیت بالا باشد.
خریئ کلیه اتصالات نصب اعم از شیر فلکه، شیلنگ رابط، نوار تفلون، محافظ برق، سختی گیر و صافی به عهده مشتری می باشد.
باید از صافی آب و گاز مناسب استفاده گردد.

.

توجه :

حتماً از یک محافظ برق مناسب برای پکیج استفاده گردد.
هیچگونه لوله کشی بر عهده نماینده خدمات نمی باشد و فقط نصب دستگاه به دیوار رایگان می باشد.
نماینده خدمات موظف است تا بعد از نصب دستگاه کلیه اتصالات آب، گاز، برق و دودکش را از لحاظ نشتی تست نماید و مهره های گازی داخل و بیرون دستگاه را آچار کشی نماید .

.

نکاتی که باید قبل از بازکردن کارتن دستگاه آن ها را چک نمود :

نصاب موظف است قبل از اینکه کارتن دستگاه را باز کند نکات ذکر شده در مراحل قبلی را چک نماید و مطمئن گردد که دستگاه فروخته شده به مشتری برای نصب در منزل مشتری مناسب می باشد و بعد از نصب و در مواقع استفاده هیچ مشکلی برای مشتری اعم از دودکش و فشار آب و توانایی گرم نمودن ساختمان و آب گرم مصرفی پیش نخواهد آمد و در صورتیکه دستگاه فروخته شده به مشتری جهت نصب در منزل مشتری مناسب نباشد باید دستگاه به فروشگاه عودت داده شود و دستگاه مناسب منزل مشتری تهیه گردد .

به طور مثال ساختمان نیاز به دستگاه فن دار دارد، ولی دستگاه دودکش دار فروخته شده است و یا فشار آب ساختمان کم است و آبگرمکن ۱۸ لیتری فروخته شده است .
قبل از نصب دستگاه باید کلیه تاسیسات ساختمان شامل آب، برق، گاز، دودکش، رادیاتور ها و شیر های آبگرم مصرفی وصل بشند و در صورتیکه یکی از آن ها آماده نباشد نصاب نباید دستگاه را نصب نماید .
نصاب موظف است قبل از نصب دستگاه لوله های رفت و برگشت رادیاتور ها و لوله های آب گرم مصرفی را شستشو دهد تا کاملاً تمیز شوند و از بازبودن مسیر رفت و برگشت رادیاتور ها مطمئن شود.
نصاب موظف است با ایجاد مقداری دود از باز بودن مسیر دودکش و کشش مناسب دود مطمئن گردد و سپس اقدام به نصب دستگاه بنماید.
جهت محافظت از دستگاه در بربر شوک های الکتریکی مشتری موظف است حتماً یک محافظ برق مناسب تهیه نماید و در صورت موجود نبودن محافظ نصاب نباید دستگاه را نصب و راه اندازی نماید و نصاب موظف است جهت حفاظت از دستگاه در برابر کثیفی داخل لوله های گاز و آب از صافی های استاندارد در بازار استفاده نماید .

نصب دستگاه :

نصاب موظف است تا قبل از نصب دستگاه پیچ پلاستیکی مشکی رنگ روی شیر هوا گیری را باز کند تا مسیر خروج هوا باز شود. لازم به توضیح است که در صورت باز نشدن پیچ هواگیری هوای سیستم تخلیه نمی شود و وجود هوا در سیستم باعث صدمه دیدن پمپ و مبدل می شود.
شابلون نصب را از داخل نایلون دفترچه راهنمای دستگاه بیرون آورده و باید در جای مناسب روی دیوار حدوداً ۴۰ سانتی متر زیر سوراخ دودکش دیوار نصب گردد و سپس با مداد محل هایی که باید سوراخ شود را روی دیوار علامت زده و سپس باید شابلون را از روی دیوار جدا نموده و با مته مناسب، دیوار را سوراخ نموده و پیچ ها و رولپلاک و قلاب آویز روی دیوار و پلاک سرویس را نصب نمود و دستگاه را روی دیوار و در جای خود نصب نمود و شیلنگ ها و شیر فلکه های مورد نیاز را نصب نموده تا دستگاه آماده آبگیری شود . بعد از نصب دستگاه روی دیوار باید ارتباط دودکش را وصل نمود.
اگر دستگاه داخل کابینت باشد باید از کف و سقف کابینت بریده شود تا هوا به اندازه کافی به دستگاه برسد و از اطراف ۵ ال ۱۰ سانتیمتر با دیواره کابینت کناری فاصله داشته باشد تا برای تعمیرات بعدی امکان دسترسی به دستگاه وجود داشته باشد و دستگاه در محل هایی که امکان دسترسی مناسب جهت تعمیرات را نداشته باشد نباید نصب گردد. بدیهی است بریده شدن کف و سقف کابینت و ….. باید با رضایت خریدار (امضاء) همراه باشد .
در دستگاه فن دار در صورت نیاز از حلقه های کم کننده حجم مناسب باید استفاده شود و محل اتصال دودکش به دستگاه توسط واشر چسبی آببندی زرد رنگی که داخل نایلون دفترچه دستگاه است باید آببندی شود.

تست و راه اندازی دستگاه :

بعد از نصب دستگاه باید توسط شیر پرکن سیستم داخلی دستگاه و لوله های رابط و رادیاتور ها را آبگیری نمود تا فشار سیستم شوفاژ به ۱/۵ Bar برسد. سپس نصاب موظف است رادیاتور ها و حوله خشک کن را هواگیری نمایید.
نصاب موظف است تا از باز بودن پیچ شیر هواگیری اطمینان حاصل نماید.
نصاب موظف است پیچ هواگیری روی پمپ را باز کرده و از گریپاچ نبودن پمپ اطمینان حاصل نماید و هوای داخل پمپ را نیز تخلیه نماید و سپس پیچ را سفت نماید و از چکه نکردن آن اطمینان حاصل نماید و بعد از هواگیری دوباره فشار آب سیستم را چک نماید تا روی ۱/۵ Bar باشد.
نصاب موظف است بعد از آبگیری سیستم از آببندی بودن اتصالات آبی اطمینان حاصل نماید و سپس شیر گاز زیر دستگاه را باز نموده و بوسیله کف صابون از آببندی بودن اتصالات گاز نیز اطمینان حاصل کند و حتماً کلیه مهره های گازی داخل و خارج دستگاه را آچار کشی نماید.
بعد از انجام مراحل بالا می توان دستگاه را به برق متصل نمود و دستگاه را راه اندازی نمود و نصاب موظف است تا بعد از راه اندازی دستگاه و در حین کارکرد دستگاه، دوباره اتصالات گازی و برقی را چک نماید تا از نداشتن نشتی در آن ها مطمئن گردد و طزیقه استفاده و نگهداری از دستگاه را به مشتری آموزش دهد.

ادامه دارد …..

راهنمای نصب پکیج دیواری و محل مناسب نصب پکیج دیواری – قسمت 1

راهنمای نصب پکیج دیواری و محل مناسب نصب پکیج دیواری – قسمت 2

دیدگاه‌ها ۰

*
*

مشــــاوره رایــــــــگان